מהם הנושאים הבוערים לטיפול אחרי תאונת דרכים ואיך לא לעשות טעויות?
הסדר הנכון
ראשית יש להניח שאתה מודאג בקשר לבריאות שלך ושנית,בהתאם לחומרת התאונה, מודאג בקשר לשלמות הרכב שלך. יתכן שהסדר אצלך הוא הפוך אבל עדיין אלה שני הנושאים הראשיים שיש לטפל בהם. בשני המקרים מדובר בפיצוי כספי שגובהו יכול להיקבע על ידי הפעולות שתעשה או לא תעשה.
לא בכל מקרה צריך עורך דין תאונות דרכים כדי לעקוב אחר הפעולות הנדרשות ולבצע אותן בזמן הנכון.
לעזרתך הנה השאלות העיקריות שתרצה לשאול מיד אחרי התאונה:
- האם אתה מבוטח?
- האם הנהג השני מבוטח?
- כמה רכבים היו מעורבים בתאונה?
- האם יש הסכמה לגבי מי אשם?
- האם חברת הביטוח מכסה גם את תיקון הרכב וגם את ההוצאות הרפואיות?
- האם תזדקק לקבלת פיצוי על אובדן כושר עבודה?
במקרה שגם אתה וגם הנהג השני מבוטחים ויש הסכמה לגבי מי אשם, ואין מדובר בתאונה קשה שיש בה פגיעות גופניות, תוכל לטפל במצב בעצמך ולא תהיה זקוק לסיוע משפטי.
קראו עוד על דמי פגיעה
שים לב: 5 נקודות שעלולות להכשיל אותך כשאתה עובד לבד:
- הגשת הבקשות בזמן– לחלק מהתביעות יש מגבלת זמן ואף התיישנות. אם אינך מודע ללוחות הזמנים הקבועים בחוק אתה עלול להתמהמה או להקדים ולפספס את הזדמנות.
- גובה הפיצויים– למרבית האנשים אין יכולת להעריך את גובה הפיצויים שהם יכולים לבקש. הם מקבלים את הערכת הנזק לרכב משמאי רכב או מוסך ואת הערכת הנזק הבריאותי מהרופא וקופות החולים, אך הם לא בקיאים בהשלכות של אובדן הכנסה או עוגמת נפש וסעיפים נוספים בחוק.
- מצב רפואי קודם– הרבה פעמים לפני שחברות הביטוח מפצות אותך על פציעה הם רוצים לקבל מידע מפורט על מצבך הבריאותי שקדם לתאונה. גם התהליך הזה יכול להיות ארוך ומתיש. במהלך בקשת המסמכים יתכן ותתקל במונחים חדשים שאינך בקיא בהם, שאלות שלא תמיד ברור איך לענות עליהן נכון. עליך להישאר ממוקד ולספק מסמכים שנתבקשת, כולל לוודא שהגיעו ליעדם, עד לסיום התהליך והגעה להחלטה על ידי הוועדות הללו.
- הצעת פשרה– לעיתים הצד השני מעדיף להסתדר איתך ללא עירוב של חברת הביטוח, מסיבותיו שלו בין היתר לשמור על גובה הפרמיה. יש גם מקרים בהם מציעים לך לחלק את הפיצוי לתשלומים במקום לתת לך תשלום אחד. כדאי להתייעץ לפני שמסכימים להצעה כזאת כדי לא להתחרט אחר כך כשיהיה מאוחר מדי.
- שיערוך אובדן הכנסה– לעיתים קשה להוכיח אובדן הכנסה, במקצועות חופשיים כמו יועץ או איש מכירות שהכנסתם אינה קבועה. במקרים כאלה יתכן שתזדקק לסיוע של עו"ד תאונות דרכים הבקיא בחוקים הנוגעים בדבר.
במידה והחלטת להיוועץ בעו"ד תאונות דרכים תרצה לבחור עו"ד בעל ניסיון והצלחות עבר, סבלנות למקרה הפרטי שלך, ידיעת החומר על בוריו, על כל הסעיפים בחוק, מחיר סביר שתוכל לעמוד בו, נגישות ואכפתיות על מנת שתרגיש שמטפלים בך כמו שמגיע לך. אל תתפשר על תכונות אלה אצל עורך הדין שלך, ושיהיה לכם בהצלחה!
חשוב לקרוא על צליפת שוט תאונת דרכים
להתייעצות עם עו"ד תאונות דרכים לחצו כאן